Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини мед. закладів / Комунальне некомерційне підприємство "Киівський міський пологовий будинок №5"
У КМПБ № 5 народилася 200-тисячна дитина

24.10.2018

У Київському міському пологовому будинку № 5 народилася 200-тисячна дитина (з моменту заснування закладу – 1956 рік). Це одна із двійняток-дівчат, які з’явилися на світ 23 жовтня 2018 року. Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник привітав маму новонароджених.

«У першу чергу, бажаю новонародженим і їхнім батькам міцного здоров’я. Нехай дівчатка ростуть щасливими, а батьки тішаться їхніми успіхами. Окремо бажаю батькові терпіння та наснаги», – сказав Микола Поворозник.

Він зазначив, що сьогоднішній міський пологовий будинок № 5 – це провідний медичний заклад в Україні, який має давні традиції, власну школу акушерів-гінекологів, один із найбільших пологових будинків, де народжується кожен четвертий громадянин нашого міста.

«Основною спеціалізацією пологового будинку № 5 є надання акушерської допомоги вагітним високого ризику із патологіями вагітності. Це єдиний у місті центр, який спеціалізується на веденні вагітності, пологів та післяпологового періоду у жінок Києва із цукровим діабетом, вадами та операціями на серці, хворобами бронхолегеневої, сечостатевої систем, захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Жінки з такими захворюваннями зазвичай мають протипоказання для виношування вагітності, яка становить небезпеку навіть для їхнього життя. Проте у цьому пологовому їм допомагають виносити діток і стати мамами», – розповів Микола Поворозник.

Він додав, що цього року значна увага з боку міста приділяється саме дитинству. Зокрема профінансовано закупівлю для усіх столичних пологових будинків діагностичного обладнання органів слуху та зору, яке дозволяє на ранніх стадіях виявити відхилення від норми та за можливості усунути його. Також придбано новітнє обладнання за допомогою якого, за необхідності, лікарі зможуть проводити оперативні втручання дитині, яка ще перебуває в утробі матері.

 

Довідково

Потужність Київського міського пологового будинку № 5 складає 180 ліжок, із них: акушерських – 150 ліжок, гінекологічних – 30 ліжок і три жіночих консультації із денним стаціонаром.

Загальний обсяг фінансування у 2018 році склав 67 542 800 грн.

Із жовтня 2018 року у КМПБ № 5 запрацювало відділення постнатального догляду та виходжування новонароджених на 8 ліжок, у якому надається високоспеціалізована медична допомога в умовах цілодобового стаціонару найбільш важкому контингенту новонароджених дітей, що потребують високої інтенсивності лікування та догляду на основі використання новітніх технологій із доведеною ефективністю.

 

 

 

 

 

 

 


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків