Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини мед. закладів / Комунальне некомерційне підприємство "Консультативно-діагностичний центр" Святошинського району м. Києва
У КНП «КДЦ» Святошинського району відбулося засідання медичної ради щодо організації та якості надання медичної допомоги пільговим верствам дорослого населення в умовах «КДЦ»

12.04.2019

Квітнева медична рада КНП «КДЦ» на тему «Організація та якість надання медичної допомоги пільговим верствам дорослого населенняв умовах «КДЦ» виявила низку питань щодо надання медичних послуг ветеранам війни та учасникам АТО, особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, тимчасово переміщеним особам з Криму та ОРДЛО, пенсіонерам, інвалідам та іншим пільговим групам населення.

Частка населення Святошинського району, що користується медичними пільгами, з року в рік зростає. Це пов’язано як з негативними тенденціями в загальній демографічній картині в країні, так із відсутністю єдиного переліку пільговиків. Кожне четверте звернення до спеціалістів «КДЦ» реєструється від пацієнтів, що мають право на такі пільги. Пільговики – пацієнти з посвідченнями встановленого зразка – через «КДЦ» реалізують своє право на безкоштовне одержання ліків, лікарських засобів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів; безкоштовне зубопротезування у стоматологічному відділенні №2; лікування в денних стаціонарах; щорічне медичне обстеження і диспансеризацію із залученням необхідних спеціалістів. Їм надається всебічна допомога у проходженні медико-соціальних експертних комісій та медичних оглядів для отримання санаторно-курортних карт.

Упродовж 2018 року лікарями-спеціалістами було виписано 20 тисяч пільгових рецептів на придбання медикаментів; упродовж І кварталу 2019 року на пільгові медикаменти витрачено 5 901 тис.грн при плані 4 250 тис.грн. При аналізі письмових звернень до «КДЦ» встановлено, що тільки 30% з них пов’язані з вирішенням суто медичних питань (в межах компетенції підприємства задоволено 100%).

Адміністрація «КДЦ» зауважує, що реформа охорони здоров’я не відміняє пільги в сфері медичного забезпечення, передбачені діючим законодавством. Однак фінансування послуг, які виходять за межі державного гарантованого пакету, буде здійснюватися в межах наявних ресурсів.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків