Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини мед. закладів / Комунальне некомерційне підприємство "Консультативно-діагностичний центр №2 Дарницького району м. Києва"
Українці з діабетом можуть отримати інсуліни безоплатно або з доплатою.Адже НСЗУ відшкодовує вартість препаратів напряму аптекам .

16.11.2023

Українці з діабетом можуть отримати інсуліни безоплатно або з доплатою. Адже НСЗУ відшкодовує вартість препаратів напряму аптекам. Майже 200 тисяч людей з інсулінозалежним діабетом скористалася цією можливістю.
Нині в програму реімбурсації входять 45 препаратів інсуліну. Отримати препарати можна в будь-якій з понад 12 000 аптек в України, які мають договір з НСЗУ. Для цього потрібно:
1️⃣ Звернутися до ендокринолога.
Лікар складе індивідуальний план лікування і внесе його в Електронну систему охорони здоров’я. В плані лікування ендокринолог зазначає тип інсуліну, дозування тощо. На основі цієї інформації генерується електронний рецепт.
2️⃣ Отримати рецепт на інсуліни.
Перший рецепт на інсулін виписує ендокринолог.
ℹ Другий і подальші рецепти зможе виписати сімейний лікар на основі плану лікування в ЕСОЗ.
➡️ Зауважимо, що час воєнного стану в рецепті лікар може вказати не торгову назву препарату, а тип інсуліну відповідно до наступної класифікації:
– інсулін людський генно-інженерний: - короткої дії; - середньої дії;
– аналог інсуліну ультракороткої дії;
– аналог інсуліну тривалої дії;
– комбіновані інсуліни (людський генно-інженерний 30/70, аналоговий інсулін 30/70).
3️⃣ Звернутися з рецептом в аптеку, яка має договір з НСЗУ на відпуск інсулінів.
Впізнати таку аптеку можна за наліпкою на вході “Доступні ліки. + Інсуліни”. Або зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 – оператор підкаже, де найближча до вас аптека.
ℹ У 2023 році пацієнти з діабетом першого типу зможуть отримувати за програмою реімбурсації тест-смужки.

Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків