Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини мед. закладів / Комунальне некомерційне підприємство "Консультативно-діагностичний центр №2 Дарницького району м. Києва"
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

01.12.2023

Традиційно 1 грудня увесь світ відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-інфікованими, який вперше відзначався у 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Головна мета цього дня – звернути увагу суспільства на проблеми соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу, підвищити обізнаність населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Лише минулого року СНІД забрав 630 тисяч життів у всьому світі. Понад 1 мільйон людей заразилися ВІЛ.

Небезпека в тому, що протягом перших тижнів, місяців чи навіть років ВІЛ не має жодних симптомів. Тим часом вірус поволі руйнує імунну систему людини, а та передає його далі.

Саме тому важливо періодично проходити тестування на ВІЛ. Тим більше, це займає не більше 15 хвилин. 

На базі нашого центру пройти ВІЛ тестування можна в кабінеті № 223, за адресою: Харківське шосе, 121,  з 8:00 до 13:00.

Наразі в Україні встановлено понад 158 тисяч випадків ВІЛ-інфекції і майже 49 тисяч випадків СНІДу, з них понад 9 тисяч випадків ВІЛ і майже 3 тисячі випадків СНІДу зареєстровано у 2023 році. Насправді цифра може бути іншою, адже, на жаль, більшість людей не роблять регулярних експрес-тестів, а кожна третя людина із ВІЛ не знає про свій діагноз.

Пам´ятайте, позитивний тест на ВІЛ уже не є вироком. Антиретровірусна терапія дозволяє тримати вірус під контролем.

Антиретровірусна терапія є безоплатною – ліки можна отримати в закладах охорони здоров’я своєї громади. Головне – знати про свій ВІЛ-статус, аби вчасно почати терапію і запобігти розвитку СНІДу та передачі вірусу іншим. Препарати АРВ-терапії необхідно приймати безперервно й систематично, адже без щоденного пригнічення ліками вірус знову почне розмножуватися та набуде стійкості до препаратів попередньої схеми лікування.

 


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків