Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / У вестибюлі станції метро «Золоті ворота» відкрилась виставка, присвячена донорству крові
Новини та поради
У вестибюлі станції метро «Золоті ворота» відкрилась виставка, присвячена донорству крові

22.06.2023  |  Новини

У вестибюлі станції метро «Золоті ворота» запрацювала виставка «Системне донорство – як культурна норма». Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

undefined

Організаторами виставки є ГО «Агенти крові», яка вже четвертий рік поспіль проводить конкурс ілюстрацій до Всесвітнього дня донора крові.

У рамках цьогорічного конкурсу учасниками стали 112 людей із 12 країн світу. Журі конкурсу відібрали 30 переможців, роботи яких розміщені у вестибюлі станції «Золоті ворота».

Як зазначили в комунальному підприємстві, у Київському метрополітені близько 150 працівників періодично є донорами крові. Водночас прикладом системного донорства є працівник служби сигналізації Євген Гольдич, який наразі вже здійснив 109 донацій.

Нині потреба в донорській крові є дуже високою, адже з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну збільшилась кількість людей, які потребують термінових донацій. Цей проєкт – гарний спосіб нагадати, що донорство крові дуже на часі, і кожен із нас може врятувати чиєсь життя.

Виставка триватиме до 9 липня в арт-вестибюлі станції «Золоті ворота».

У столичному метрополітені зауважили, що це не перша їхня співпраця з ГО «Агенти крові». Так, у 2021 році до Всесвітнього дня донора проходив спільний проєкт «Кров чарівна».


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків