Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / Столичні медики визначили кандидатів на Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона»
Новини та поради
Столичні медики визначили кандидатів на Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона»

02.07.2023  |  Новини

Київські медики визначили кандидатів від столиці для отримання нагороди в номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість  у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором». Імена кандидатів оголосили під час сьогоднішнього засідання Регіональної Ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона». Участь у заході взяв перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 

Він зазначив, що за умовами конкурсу необхідно обрати по одному військовому та цивільному медику.

«Цьогоріч надати кандидатури було запропоновано всім медичним закладам столиці. Заявки на участь надійшли від 16 колективів. Навіть без вивчення професійних здобутків кандидатів зрозуміло, що всі вони гідні високої нагороди. Я переконаний, що кожен медик, який залишився в Україні, на своєму робочому місці, заслуговує безмірної вдячності та поваги. І мета будь-якої відзнаки, на мій погляд, полягає не лише в тому, щоб вшанувати конкретну людину. У кожній почесній нагороді закладений більший сенс, навіть філософія. Завдяки публічному відзначенню ми чергове згадуємо про справжніх героїв, які є серед нас. І самі надихаємося на вчинки з великої літери!» – наголосив Микола Поворозник.

У 2023 році в номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» столицю представлятимуть військовий медик Роман Шаріпов, який працює анестезіологом у Київській міській клінічній лікарні № 8 та Дмитро Марченко – лікар відділення реанімації та інтенсивної терапії КНП «Академія здоров’я людини».

Микола Поворозник привітав переможців проміжного відбору та подякував усім медичним працівникам, які сьогодні чатують наші життя на передовій і в тилу.

 «Щиро вдячний усім без винятку київським медикам. За те, що кожен їхній робочий день – це подвиг в ім’я людей, заради мирного життя і здорового майбутнього. Нашого, наших дітей, онуків та ще багатьох-багатьох поколінь, народжених у вільній квітучій Україні», – подякував Микола Поворозник.

Довідково.

Марченко Дмитро Сергійович – лікар-анестезіолог відділення реанімації та інтенсивної терапії КНП «Академія здоров’я людини».

Із моменту повномасштабного вторгнення російської агресії Дмитро Марченко був на чергуванні й одразу приступив до виконання надскладних задач: допомагав пацієнтам у бомбосховищі закладу, транспортував хворих і надавав їм невідкладну допомогу.

У вільний від роботи час Дмитро Марченко займався доставкою гуманітарної допомоги військовим, територіальній обороні, цивільним, які її потребували, у населені пункти Київської області (Ірпінь, Бородянка). І зараз постійно задіяний у гуманітарних місіях на сході України (Краматорськ, Ізюм, Лиман). Є ініціатором волонтерського руху серед молоді «Обізнані – значить сильні».

Проводить навчальні тренінги серед співробітників, студентів вищих навчальних закладів України, військових із надання першої невідкладної медичної допомоги. Розробив власну методику та навчив, як діяти в разі термінових станів: кровотечі, зупинці дихання, якщо поруч вибухонебезпечний предмет.

Як лікар швидкого реагування з досвідом і знаннями лікаря-анестезіолога сьогодні продовжує надавати висококваліфіковану допомогу військовим і членам їхніх сімей, цивільним пораненим, внутрішньо переміщеним особам.

З початку повномасштабного вторгнення бригада хірургів «Академії здоров’я людини» та Київської міської клінічної лікарні № 1 за участю Дмитра Марченка прооперувала понад 2500 військових і цивільних.

Шаріпов Роман Рінатович – лікар-анестезіолог відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії «Київської міської клінічної лікарні № 8, де працює з 2008 року.

За час роботи в лікарні на посаді лікаря-анестезіолога Роман Рінатович проявив свої особисті здібності, професіоналізм та високу компетентність. Із 25 лютого 2022 року Роман Шаріпов призваний на військову службу у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф. Наразі надає кваліфіковану медичну допомогу пораненим військовослужбовцям першої лінії оборони на Донеччині. Має військове звання – майор медичної служби.

 

Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків