Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / Медики відпрацьовують на навчаннях алгоритми реагування на хімічну загрозу до ідеальної злагодженості – Валентина Гінзбург
Новини та поради
Медики відпрацьовують на навчаннях алгоритми реагування на хімічну загрозу до ідеальної злагодженості – Валентина Гінзбург

07.07.2023  |  Новини

Київські медики та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій продовжують відпрацьовувати алгоритм реагування на надзвичайні події з викидом хімічних речовин та великою кількістю постраждалих. Сьогодні такі навчання пройшли на базі Київської міської лікарні № 8.

 

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург повідомила, що з вересня 2022 року – це вже п’ятий медичний заклад, працівники якого відпрацювали свої дії за сценарієм, максимально наближеним до потенційно можливого. Наразі вже підготували 50 бригад Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Тренінг з хімготовності проводять таким чином, щоб кожен його учасник на практиці відпрацював механізм власних дій, зрозумів, як і на якому етапі взаємодіяти з колегами для ефективного та швидкого надання медичної допомоги постраждалим. На тренуваннях особливу увагу приділяють безпеці самих співробітників екстрених служб – відпрацьовують правильне використання захисних костюмів, деконтамінацію після закінчення виконання завдання тощо.

«Для ефективного реагування на надзвичайні події важлива кожна деталь. Має значення кожен нюанс. Усе мусить працювати як годинниковий механізм. На сьогоднішньому тренінгу медиків я побачила, що так воно і працює. Від навчання до навчання, завдяки ретельному розбору помилок та роботі над ними, ми наблизилися до практично досконалого відпрацювання алгоритму дій. Крім того, на сьогоднішні навчання я запросила керівників всіх стаціонарних медзакладів столиці. Адже вважаю, що кожна клініка має бути готовою до різних викликів», – наголосила Валентина Гінзбург.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків