Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / Якщо турбують проблеми зі шлунково-кишковим трактом, необхідно перевіритися на хелікобактер – Валентина Гінзбург (+відео)
Новини та поради
Якщо турбують проблеми зі шлунково-кишковим трактом, необхідно перевіритися на хелікобактер – Валентина Гінзбург (+відео)

13.07.2023  |  Новини

Проблеми зі шлунково-кишковим трактом можуть бути викликані бактерією Helicobacter pylori. Так, справжньою причиною гастриту, виразки шлунку або дванадцятипалої кишки може бути хелікобактеріоз. Тоді будь-яке інше лікування, окрім специфічного, скерованого на знищення бактерії, не дасть відчутних результатів. На цьому наголосила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

 

«Це основна причина, через яку при хворобах шлунку лікарі обов’язково мають виключити чи підтвердити діагноз хелікобактеріоз. А хворі – одразу розпочати призначену терапію», – розповіла директорка Департаменту.

За її інформацією, особливістю Helicobacter є його здібність існувати та розмножуватись у кислотному середовищі шлунку. Бактерія руйнує захисний шар слизу, у результаті кислота починає діяти безпосередньо на клітини шлунку і викликати запалення та виразки.

Передаватися Helicobacter pylori може через заражену воду, спільні рушники, посуд, предмети гігієни. Тому дуже важливо перевіритися всій родині, якщо хтось із близьких захворів, та лікуватися всім одночасно, щоб мінімізувати ризик повторного зараження.

Ознаки наявності хелікобактеру не відрізняються від клінічної картини гастриту, виразки чи інших захворювань шлунково-кишкового тракту: біль, печіння у стравоході чи шлунку, нудота, неприємний присмак у роті, проблеми із травленням (діарея, закреп) тощо.

«Якщо вас турбують такі симптоми – зверніться до лікаря та запитайте, як перевіритися на наявність хелікобактеру. Краще зробити це одразу, паралельно з іншими дослідженнями, щоб не втрачати часу на неефективне лікування», – порадила Валентина Гінзбург.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків