Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / Належна увага до дітей та їхнього суспільного життя – відповідальність батьків – Валентина Гінзбург
Новини та поради
Належна увага до дітей та їхнього суспільного життя – відповідальність батьків – Валентина Гінзбург

20.07.2023  |  Новини

Дитина від народження та до свого повноліття вимагає від дорослого постійної концентрації уваги, головний фокус якої направлений на безпеку. На цьому наголосила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

 

«На превеликий жаль, почастішали випадки, коли діти самі собі завдають шкоди. Згідно з даними Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, лише за першу половину липня з неповнолітніми киянами траплялися майже всі з можливих випадків, що потенційно могли коштувати їм життя», – зазначила Валентина Гінзбург.

За її словами, серед випадків – і серйозні падіння із самокатів та велосипедів, і отруєння півторарічного хлопчика агресивним миючим засобом, і гостре отруєння медикаментами, через що дівчинка-підліток впала в кому, а також інтоксикація невідомими препаратами та алкоголем.

«Щодо зовсім маленьких дітей: я не стомлююся закликати дорослих бути пильними щосекунди. Відволіклися, щоб увімкнути світло, а дитина вже випала з вікна, потягнула на себе праску, перекинула каструлю з окропом, спробувала на смак відбілювач... Щодо тих, хто доросліше: батьки мають зробити все можливе і неможливе, щоб бути обізнаними в суспільному житті сина чи дочки та їхніх внутрішніх переживань, думок, проблем», – зауважила Валентина Гінзбург.

Убезпечте свою домівку, якщо у вас мала дитина. Розмістіть усі потенційно небезпечні предмети та речовини в недоступному для неї місці. Подбайте, щоб шафки з побутовою хімією були надійно зачинені, аптечка знаходилася поза зоною досяжності малюка. Привчіть дитину користуватися захисними наколінниками та шоломом під час катання на самокаті, велосипеді, скейті, роликах. Пильнуйте за віртуальним «життям» підлітків – у такому віці вони дуже легко піддаються психологічному впливу і можуть стати жертвою так званих «кураторів» координованих суїцидальних та інших мережевих груп.

Директорка Департаменту зазначила, що попри завантаженість дорослих, особливо в такі складні для країни часи, діти потребують належної уваги.

«Попри завантаженість та буденні клопоти, дорослі мають зробити відповідальність перед дітьми основним у своїй повсякденності. І навіть, коли йдеться не про їхню дитину. Іноді і сторонній може врятувати, помітивши дивну поведінку або нездоровий стан, наприклад, підлітка. Не будьте байдужими. Наш обов’язок зберегти дітей під час дорослішання для щасливого життя», – Валентина Гінзбург.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків