Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / Валентина Гінзбург: У Київському онкоцентрі запрацювали нові лінійні прискорювачі – надсучасне обладнання для променевої терапії
Новини та поради
Валентина Гінзбург: У Київському онкоцентрі запрацювали нові лінійні прискорювачі – надсучасне обладнання для променевої терапії

11.01.2024  |  Новини

У Київському клінічному онкологічному центрі запрацювало нове сучасне обладнання – лінійні прискорювачі ELEKTA VERSA HD. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я м. Києва Валентина Гінзбург.

 

Радіотерапевтичне устаткування закуплене за кошти міського бюджету. Після проведення складних дозиметричних налаштувань воно вже лікує пацієнтів у радіологічному відділенні Центру.

«Таким чином в онкоцентрі замість одного прискорювача наразі працює три апарати. Це дає змогу лікувати більше пацієнтів одночасно, тож мінімізувати час очікування у черзі. А ще – значно підвищити рівень медичної допомоги онкохворим. Адже на сьогодні це обладнання є найсучаснішим у столиці серед подібного», – зазначила Валентина Гінзбург.

Апарати оснащені багатопелюстковими коліматорами, які дають змогу створювати поля опромінення різних розмірів і конфігурацій та істотно зменшити обсяги опромінення.

На нових прискорювачах застосовують складні методики. Зокрема такі, що надають можливість лікарям змінювати дозу опромінення в кожному конкретному полі, проводити опромінювання під рентгенівським контролем для абсолютної точності, використовувати динамічне рухоме опромінювання з автоматичною зміною швидкості, потужності дози, розмірів та полів.

На ELEKTA VERSA HD є можливість проведення стереотаксичної радіохірургії для опромінення пухлин І-ІІ ст., або невеликих метастатичних уражень. А також застосування методу SBRT – радіохірургії тіла.

«Використання таких складних новітніх методів не лише суттєво підвищує ефективність самої процедури, а й зводить до мінімуму виникнення променевих реакцій і ускладнень з боку здорових тканин і критичних органів, що оточують пухлину», – пояснила директорка профільного Департаменту.

Сьогодні лікування на лінійних прискорювачах уже проходить 51 пацієнт, а ще 18 проводиться індивідуальне дозиметричне планування – це обов’язкова специфічна підготовка до процедури.

«Зважаючи, що близько 60% всіх онкохворих потребують променевої терапії, придбання містом та встановлення сучасних прискорювачів складно переоцінити. Окрім киян наш Онкоцентр приймає на лікування мешканців й інших регіонів України. Впевнена, що завдяки столичним фахівцям, озброєним сучасним обладнанням та новітніми методиками, буде врятоване не одне життя», – наголосила Валентина Гінзбург.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків