Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / У Київському онкоцентрі запрацювало інноваційне обладнання для оперативного лікування раку молочної залози – Валентина Гінзбург
Новини та поради
У Київському онкоцентрі запрацювало інноваційне обладнання для оперативного лікування раку молочної залози – Валентина Гінзбург

18.01.2024  |  Новини

У Київському онкоцентрі запрацювало інноваційне обладнання для оперативного лікування раку молочної залози. Дороговартісну систему FLUOBEAM® закупили та встановили за кошти міського бюджету. Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

 

«Ця система призначена для точної візуалізації під час операції. Так, хірург може в режимі реального часу об’єктивно оцінювати стан хворого органу, ступінь ураження тканин, а також отримувати іншу додаткову інформацію. Завдяки цьому уражені клітини можна видалити максимально точно, не пошкоджуючи при цьому здорові», – прокоментувала Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що рак грудей – найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Сьогодні на обліку в онкоцентрі перебуває понад 18 600 жінок із цим діагнозом. А щороку в Києві діагностують близько 1 200-1 500 нових випадків захворювання на рак молочної залози, близько 20% із яких – занедбані.

«Упровадження масового скринінгу раку молочної залози останніми роками та покращення діагностичних можливостей закладів, зокрема забезпечення мамографами та навчання фахівців, дозволяють сьогодні виявляти хворобу на ранніх стадіях у більшої кількості жінок. Багато з них потребують складного оперативного лікування. Завдяки новому обладнанню в руках наших хірургів з’явилася ще більш потужна зброя для боротьби з раком», – наголосила Валентина Гінзбург.

Система FLUOBEAM® дає змогу об’єктивно оцінити перфузію, тобто проходження крові та лімфи через тканини організму. Наприклад, визначити розповсюдженість пухлини лімфатичною системою та факт ураження вартових лімфатичних вузлів.

Також обладнання допомагає хірургам під час реконструктивно-відновлювальних операцій. Так, завдяки FLUOBEAM® хірург може визначити зони потенційного омертвіння тканин і вчасно їх прибрати. Для пацієнтки це значно скорочує час відновлення, перебування у стаціонарі, а також покращує кінцевий естетичний вигляд відновленої залози.

«За перші тижні роботи обладнання на ньому вже прооперовано 14 пацієнток. Метод демонструє чудові результати. Але я вкотре наголошую: рання діагностика – найкраща профілактика серйозних проблем із молочною залозою. Дорогі жінки, якщо з останнього обстеження в гінеколога, мамолога пройшло більше року – запишіться на прийом уже зараз. Віддаючи весь свій час та сили рідним, не забувайте про себе! Адже з усього того, що ви можете для них зробити, лишатися поряд живою-здоровою – найцінніше та найголовніше!» – закликала Валентина Гінзбург.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків