Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / У 2023 році лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій, цього року – вже 35
Новини та поради
У 2023 році лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій, цього року – вже 35

27.03.2024  |  Новини

У 2023 році лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій. Зокрема в Київській міській клінічній лікарні № 1 та Київському міському центрі нефрології та гемодіалізу минулого року трансплантували 91 солідний (нирка, печінка, серце) орган. До того ж, у Центрі трансплантації кісткового мозку лікарі здійснили 56 пересадок стовбурових гемопоетичних клітин. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 

«Уже цьогоріч у столичних комунальних закладах здійснили 35 трансплантацій. Зокрема – дві мультиорганні трансплантації, під час яких пересадили два серця, чотири нирки та дві печінки. Такі операції не вперше виконуються в лікарні № 1, і лікарі вже мають досвід у їх проведенні. Від початку року в Центрі нефрології пересадили п’ять нирок, а в Центрі трансплантації кісткового мозку – 18 трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин. Це не просто цифри, а врятовані людські життя й мотивація працювати над розвитком як для самих закладів, так і для міста, розвиваючи медичну галузь», – підкреслив Микола Поворозник.

Він додав, що у 2023 році з 25 медзакладів в Україні Київський міський центр нефрології та гемодіалізу посів друге місце за кількістю трансплантацій нирки, а Київська міська клінічна лікарня № 1 – шосте.

«Трансплантація – це шанс на життя для пацієнта, який вже можливо зневірився, шукаючи порятунку від хвороби. І сьогодні новітні технології та високий професіоналізм наших лікарів дають такий шанс. Місто ж зі свого боку робить усе для розвитку цього напряму медичної галузі. Саме за кошти міського бюджету раніше було відремонтовано операційне відділення в лікарні № 1, а зараз вже на завершальній стадії ремонт приміщення центру нефрології та гемодіалізу, куди після об’єднання переїхав і Центр трансплантації кісткового мозку. Крім того, за міські кошти закуплено необхідне обладнання та медикаменти», – зауважив Микола Поворозник та подякував медикам за професіоналізм і кожне врятоване життя.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків