Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / За 2023 рік у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни пролікувалися 2 265 військовослужбовців
Новини та поради
За 2023 рік у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни пролікувалися 2 265 військовослужбовців

09.04.2024  |  Новини

За 2023 рік у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни пролікувалися 2 265 військовослужбовців, а за 2022 рік – 809. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

undefined

 

Він зауважив, що в столиці послуги з реабілітації можна отримати в 17 закладах за пакетом медичних послуг «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» та в 34 закладах за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям в амбулаторних умовах». У кожному із закладів створені мультидисциплінарні реабілітаційні команди.

«Реалії сьогодення такі, що всі галузі мають налаштовуватися на роботу в умовах повномасштабного вторгнення. І одним із надважливих завдань є надання всебічної допомоги нашим Захисникам і Захисницям, зокрема забезпечення сучасних умов для їхнього лікування та реабілітації. Базовим закладом охорони здоров’я для лікування військовослужбовців уже кілька років поспіль визначено Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни. Це заклад із сучасним обладнанням та висококваліфікованими фахівцями, який ми продовжуємо оновлювати. Тут Захисники та Захисниці, після отриманих поранень, можуть пройти лікування та реабілітацію», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, в закладі можна отримати нейрореабілітаційну допомогу, ортопедичну, психологічну реабілітацію та комплексну реабілітаційну допомогу.

«Із загальної кількості військовослужбовців, які пройшли реабілітацію, 33,8% отримали нейрореабілітаційну допомогу, 29,3% – спеціалізовану медико-психологічну реабілітацію, 24,6% – ортопедичну реабілітацію, 12,3% – комплексну реабілітаційну допомогу», – зауважив Микола Поворозник.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, загалом медичну стаціонарну реабілітацію отримали 3 222 військових. Крім того, проведено амбулаторно реабілітацію в КДЦ районів міста понад 700 військовослужбовцям.

Зауважимо, заклади, які уклали договір з НСЗУ на стаціонарну реабілітацію, забезпечені необхідним обладнанням для відновлення когнітивних, сенсорних та рухових функцій.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків