01.08.2016 | Поради
Захворювання на кишкові інфекції викликають збудники, які попадають в організм головним чином через рот з інфікованою водою, недоброякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.
Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій серед дітей є недотримання особистої гігієни, правил приготування дитячої їжі та годування дітей. Дорослі заражаються при вживанні неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання.
Які ж ознаки гострих кишкових захворювань?
Прихований період при різних кишкових захворюваннях частіше продовжується від 2 до 7 днів.
Наприкінці прихованого періоду може з´явитися нездужання, слабкість, головний біль, відсутність апетиту. Потім проявляються характерні ознаки захворювання: слабкість, головний біль, блювання, болі в животі, пронос, підвищення температури.
Щоб запобігти виникненню гострих кишкових інфекцій слід неухильно дотримуватися простих правил:
- не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних oci6;
- не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання;
- не допускати споживання продуктів та напоїв з простроченими термінами, умовами зберігання (продукти, що швидко псуються, зберігають у холодильниках при температурі в камері не вище +6 °С);
- не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини (подорожуючим не брати у дорогу продукти, що швидко псуються);
- на відпочинку без організованого харчування виключати приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки;
- при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою;
- для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами;
- дотримуватись правил особистої гігієни.
Зверніть увагу!
При появі клінічних ознак хвороби треба негайно звернутися до лікаря, це дасть можливість поставити правильний діагноз та отримати своєчасне лікування: ні в якому разі не слід займатися самолікуванням.