Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини та поради / Лікарі попереджають про небезпеку кишкових інфекційних захворювань та надають перелік заходів з профілактики
Новини та поради
Лікарі попереджають про небезпеку кишкових інфекційних захворювань та надають перелік заходів з профілактики

01.08.2016  |  Поради

Захворювання на кишкові інфекції викликають збудники, які попадають в організм головним чином через рот з інфікованою водою, недоброякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки.

Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій серед дітей є недотримання особистої гігієни, правил приготування дитячої їжі та годування дітей. Дорослі заражаються при вживанні неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання. 

Які ж ознаки гострих кишкових захворювань?

Прихований період при різних кишкових захворюваннях частіше продовжується від 2 до 7 днів.

Наприкінці прихованого періоду може з´явитися нездужання, слабкість, головний біль, відсутність апетиту. Потім проявляються характерні ознаки захворювання: слабкість, головний біль, блювання, болі в животі, пронос, підвищення температури.

 

Щоб запобігти виникненню гострих кишкових інфекцій слід неухильно дотримуватися простих правил:

-                     не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних oci6;

-                     не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання;

-                     не допускати споживання продуктів та напоїв з простроченими термінами, умовами зберігання  (продукти, що швидко псуються, зберігають у холодильниках при температурі в камері не вище +6 °С);

-                     не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини (подорожуючим не брати у дорогу продукти, що швидко псуються);

-                     на відпочинку без організованого харчування виключати приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки;

-                     при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою;

-                     для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами;

-                     дотримуватись правил особистої гігієни.

 

Зверніть увагу!

При появі клінічних ознак хвороби треба негайно звернутися до лікаря, це дасть можливість поставити правильний діагноз та отримати своєчасне лікування: ні в якому разі не слід займатися самолікуванням. 


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків