Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини мед. закладів /
Новини
Від: 
День інвалідів

02.12.2016

До Міжнародного Дня інвалідів

 

У КНП «ЦПМСД №2» Святошинського району м. Києва ( вул. Василя Кучера, 5 та вул. Симиренка, 38) з нагоди Міжнародного Дня інвалідів, що відзначається в світі щороку 3 грудня, були підведені підсумки роботи з дітьми, які мають особливі потреби з народження або набули інвалідність протягом життя. 

Відзначення цієї дати, проголошеної в 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН, не означає, що турбота про цю категорію пацієнтів обмежується тільки одним днем. Просто заходи цього дня мають на меті в черговий раз привернути увагу суспільства до потреб інвалідів, а медичним працівникам - проаналізувати ефективність наданої допомоги за попередній період.

В Центрі на обліку перебуває 439 дітей-інвалідів дитинства із вродженими вадами або захворюваннями, що знижують рівень здоров’я, обмежують здатність до самообслуговування, навчання, пересування та вимагають особливої уваги від медпрацівників, в першу чергу, дільничних лікарів-педіатрів та дільничних медичних сестер. Протягом року таких дітей відвідують вдома лікар, дільнична медсестра не тільки за викликом батьків чи опікунів. Практикуються так звані активні відвідування, коли медична сестра, яка від самого народження дитини знайома з його родиною, навідується до них, дає поради щодо особливостей режиму, догляду за хворою дитиною, в залежності від основного захворювання та супутніх хвороб, викликає в разі необхідності лікаря-педіатра дільничного на додатковий огляд. Лікар, у свою чергу, координує та налагоджує взаємодію з профільними фахівцями вторинної ланки, узгоджує з ними індивідуальні плани диспансерного нагляду, бере участь в складанні індивідуальних програм реабілітації, уточнює терміни стаціонарного та санаторно-курортного лікування. Діти з особливими потребами забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування з різних джерел, у тому числі в закладах охорони здоров’я первинної ланки.

         Протягом 11 місяців 2016 року КНП «ЦПМСД №2» Святошинського району забезпечив безкоштовними путівками у профільні дитячі санаторії 19 дітей з особливими потребами із захворюваннями органів дихання, травлення, нервової системи та органів руху, у тому числі 15 дітям з обмеженою здатністю до самообслуговування, що потребують сторонньої допомоги, були виділені безкоштовні путівки для лікування на базі дитячого санаторію з супроводом.

         Діти з особливими потребами від самого народження  до досягнення ними 18-річного віку перебувають під пильним наглядом лікарів-педіатрів і завжди можуть розраховувати на якісну та своєчасну медичну допомогу, увагу та підтримку медичних працівників свого закладу.


Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків