Увага! Сайт знаходиться в стадії бета-тестування та наповнення контентом.
 
Головна / Новини мед. закладів / Комунальне некомерційне підприємство "Київський міський центр дитячої нейрохірургії" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
Майстер-клас “Планування лікування тригоноцефалії та передньої плагіоцефалії - від діагностики до хірургічної корекції”

07.12.2023

Практичний майстер-клас з корекції краніосиностозів провів професор Роман Хонсарі (Париж, Франція) для мультидисциплінарних команд українських лікарів (щелепно-лицевий хірург + нейрохірург). 
 
Майстер-клас “Планування лікування тригоноцефалії та передньої плагіоцефалії - від діагностики до хірургічної корекції” відбувся в п’ятницю, 1 грудня, в рамках конференції “Краніофаціальна хірургія: сучасний стан та перспективи розвитку”.
 
Роман Хонсарі - професор черепно-лицевої хірургії у Лікарні дитячих хвороб Некер Паризького університету.  Керівник лабораторії черепно-лицевого росту та форми, медичний директор Центральної платформи 3D-друку AP-HP та медичний директор Центру обробки даних про здоров’я. З 2023 року очолює Кафедру кількісної медицини та адитивних технологій в лікарні Брусо. В Україні професор Хонсарі перебуває на запрошення Кафедри ЩЛХ та НМУ ім. О.О. Богомольця. 
 
Краніосиностози - це велика група вроджених вад розвитку мозкового та лицевого черепа, що можуть супроводжуватись формуванням розумової відсталості, вираженими естетичними недоліками, функціональними розладами. Вони потребують лікування в ранньому дитячому віці мультидисциплінарною командою, до складу якої входять нейрохірургії, щелепно-лицеві хірурги, педіатри, анестезіологи, офтальмологи, ЛОРи, психологи, фахівці з розладів сну генетики та інші спеціалісти. 
 
На майстер-класі професор Хонсарі ознайомив українських фахівців з принципами організації допомоги пацієнтам з вродженою краніофаціальною патологією у Франції, основними засадами функціонування мультидисциплінарних команд, а також продемонстрував на практиці, як здійснюється планування та проводяться остеотомії лицевого та мозкового черепа для корекції вад. 
 
Майстер-клас відвідали лікарі з  КНП "Київський міський центр дитячої нейрохірургії".
 
Хочемо висловити велику вдячність професору Роману Хонсарі за його мужність відвідати Київ під час війни.

Реєстрація

Вхід










Або зареєструйтесь

Наявність ліків